Hoppa till sidans innehåll

Pollux arrangerade träningsläger

17 AUG 2015 15:13
I mitten på juni arrangerade Pollux ett läger för distriktet. Vi hade tagit inspiration av ungdomarnas önskemål som framfördes på förbundsmötet i april och fixade ett läger med övernattning på hårt underlag och med lite andra aktiviteter än vanligt.
  • Skapad: 17 AUG 2015 15:13

Fredagskvällens första träningspass var på temat takt och koordination. Dansverkstans Linda Hemrell gjorde en strålande insats och utmanade alla skridskoåkande "kassaskåp" i ovana rörelser och steg. Efter en mycket stel och obekväm inledning förändrades minerna till koncentration och till slut leenden och skratt. Det hela resulterade i en alldeles egen "skridskodans" där vissa steg faktiskt kändes bekväma. Huruvida skridskosverige får de denna skridskodans till vintern återstår att se.

IMG_1032


Efter välbehövlig middag övergick vi till en introduktion till mental träning där vi introducerades i avslappningsövninar. Ingen somnade dock av denna träning:-)
Morgonen därpå inleddes med fruktost och en vidare session i mental träning. Denna gång med en introduktion till hur man kan arbeta med det mentala i sitt idrottsliga liv. Här ser vi att de aktivas mognad gör dem olika mottagliga för konceptet, men alla tog till sig det hela på sitt sätt och hade utbyte av det.
Nästa fysiskta träningspass blev spänst. Uppvärminingen valde ungdomarna själva att repetera gårdagens skridskodans. Riktigt kul hade de, så länge de var säkra på att ingen såg. Spänstpasset var till stor del välbekanta spänsthopp, men dess utformning blev en utmaning för både nybörjare och vältränade kunde vi se så det var nog väl avvägt. 
Efter detta städade vi ur sovsalarna och begav oss iväg för lunch och vidare träning på Björnön. Efter lunchen genomfördes en sista omgång av mental träning ligandes på rygg på bryggan, lyssnandes till vågornas kluckande. Här var för första gången även föräldrarna med och tränade; jag unrar om inte även vissa somnade.

IMG_0806


Sista passet för dagen blev ett snabbhetspass med snabba stegringslopp, maxlopp, tillsag och starter.
Vi hade jättetur med vädret som var varmt och soligt så lägret avslutades med bad och glass.


Skribent: Per Nilsson

Postadress:
SK Pollux - Skridsko
Per Nilsson, Kivsta 137
73394 Sala

Kontakt:
Tel: 021-751 15
E-post: This is a mailto link

Se all info